#189 Internet Weekly

Zdravo.

Evropski teden programiranja se bo 19. in 20.10. zaključil z udarniškim predpremiernim vikendom v Računalniškem muzeju. Retro in tudi sodobne veščine se bodo mladim in njihovim starejšim očetom, mamam, stricem, tetam, bratom in sestram, ponudile v treh oblikah: Napadel te je Zmaj! Kaj bo tvoja naslednja poteza – izdelava tekstovne avanture z orodjem Twine, Računalnik pokaže svoje drobovje – hardverska raziskovalnica in pa nepogrešljivo arheo-programiranje v BASIC-u. Število mest je omejeno!

To nedeljo ob 17h bomo ob izzidu slovenskega prevoda njegove zadnje knjige gostili človeka, ki je Silicijevo dolino naučil delati produkte začenši s Netscape-om. Knjigo Marty-ja Cagana Z navdihom, Kako ustvarjamo produkte, ki jih stranke obožujejo (Inspired – How to make tech products that customerts love) je izdala Založba Pasadena, strokovna urednika pa sta Boštjan Špetič in Tilen Travnik. Dogodek ob izzidu knjige se bo predpremierno odvijal v bodočih prostorih Računalniškega muzeja na Celovški 111, organizairajo pa ga Product Tank, CEED in Pasadena. Prijave se bodo odprle preko Product Tank meetupa danes tekom dneva. Več informacij o knjigi in njenih naukih.

Imamo tudi več novih delovnih mest!

Ta teden

Ponedeljek, 7.10.
17:00 ČIPke: Čajanka z Ado Lovelace, RAMPA Lab, Ljubljana
Srečanja so namenjena damam, ki jih zanima ustvarjanje na presečišču umetnosti, znanosti in novih tehnologij, poudarek pa bo predvsem na skupinskemu delu, medsebojnemu učenju, razvijanju lastnih idej in nadgrajevanju že pridobljenega znanja udeleženk ČIPkastih delavnic.

Torek, 8.10.
19:00 Start:up Müsli: Kako skupnost uporabiti za rast posla, KID Kibla, Maribor

Sreda, 9.10.
17:00 1st Design Sprint Slovenia MeetUp, CorpoHub, Ljubljana

Četrtek, 10.10.
8:30 Mednarodna Konferenca o prenosu tehnologij – 12. ITTC, Institut Jožef Stefan, Ljubljana
9:00 Konferenca HealthDay.si 2019, TPLJ, Ljubljana

Sobota, 12.10.
9:00 Datathon 2019, FRI, Ljubljana

Nedelja 13.10.
17:00 Izzid slovenskega prevoda knjige Marty-a Cagna: INSPIRED: How to Create Tech Products Customers Love, Računalniški muzej, Celovška 111, Ljubljana

Nova delovna mesta

Delovna mesta še vedno aktualna

Gledamo naprej


Newsletter